Ето кого избраха жителите на областта да ги представляват в следващия Парламент

 

Ясни са имената на народните представители  от Великотърновски избирателен район. След обработка на преференциалния вот и след като стана ясно, че проф. Костадин Ангелов от Коалицията ГЕРБ-СДС ще представлява старата столица, а проф. Андрей Чорбанов – – избира един от софийските МИР-ове, вторият депутат  от “Има такъв народ“ е  Христо Дочев. Той беше под номер три в листата и ще бъде в парламента заедно с втория в кандидатската подредба – адв. Момчил Иванов.

 

4-и МИР – Велико Търново (8 мандата)

ГЕРБ-СДС
Костадин Георгиев Ангелов – здравен министър, но не пълен мандат от третото правителство на ГЕРБ. Директор на УМБАЛ „Александровска“ в София.


Димитър Стойков Николов

Дългогодишен журналист и издател. Председател на УС на Българската асоциация на регионалните медии. Досегашен председател на Общинския съвет в Горна Оряховица.

БСП за България
Явор Руменов Божанков

Юрист, досегашен народен представител от гражданската квота на БСП.Председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия в България.

Весела Николаева Лечева

Дългогодишен депутат от БСП за областта. Била е председател на Държавната агенция за младежта и спорта по времето на Тройната коалиция. Световен шампион по стрелба, почетен гражданин на Велико Търново.

 

Има такъв народ
Момчил Кунчев Иванов

Областен координатор на ИТН. С богат и разнообразен политически опит. Бил е младежки председател на СДС, кандидат за общински съветник от РЗС, бивш активист на „Вот“ – консерватори, а на по-предишните избори водач на републиканска формация, която обаче остана под чертата от 4%.

Христо Михайлов Дочев

Дългогодишен преподавател в Стопанската академия в Свищов.

ДПС
Мастън Османов Мастънов

Най-младият депутат от областта. Член на Централния съвет на ДПС и втори мандат общински съветник от Полски Тръмбеш. Финансист и магистър по международни икономически отношения и международна икономика.

Демократична България- обединение
Калоян Милков Янков

Адвокат. Досегашен общински съветник във Велико Търново.

Без значение колко ще е дълъг животът на следващото Народно събрание, „Болярски новини“ желае успешна и ефективна работа на народните ни представители в полза на общността и региона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!