Започна дългоочакваното изграждане на парк „Хаджи Димитър“ в Свищов

Във връзка с огромното желание на живущите в централната част на Свищов и целенасочените действия на Общината за облагородяване на градска жизнена среда, в крайдунавския град започна дългоочакваното изграждане на парк „Хаджи Димитър“.

Община Свищов извървя тежка процедура по придобиване на цялата собственост на имота, върху който ще бъде изграден новият парк и днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на строителните дейности, като пожела на свищовската фирма лека и безаварийна работа.

В момента парцелът, койтое разположен между улиците „Хаджи Димитър“ и „Петър Ангелов“, представлява свободно естествено затревено пространство, което след обновяване и функционално преустройство, предстои да се превърне в зелена зона за отдих и игри. В проекта се предвижда изграждане на зелен паркинг за 12 МПС, изграждане на детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години, зона за тихи игри и организирана зона за отдих с парково обзавеждане. В проекта е предвидено да се инсталират кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци и подходящо парково осветление.

На новия парк „Хаджи Димитър“ ще да бъде осигурен достъп за деца и възрастни с увреждания, както  и паркомясто за инвалиди.

Средствата за строително-ремонтните дейности, в размер на 200 хил. лв., са осигурени от капиталовите разходи на община Свищов, а срокът за изпълнение на проекта е до месец септември, тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!