Млади юристи, завършили право във ВТУ, постъпиха на стаж в Окръжен съд – Велико Търново

0
Млади юристи, завършили специалност „Право“ във Великотърновския университет, постъпиха на стаж в Окръжния съд – Велико Търново
На официална церемония, проведена при спазване на всички противоепидемични мерки, съдебните кандидати подписаха актовете за встъпване и получиха стажантските си книжки.
В рамките на стажа те ще придобиват опит и практически познания по насрочването, подготовката и провеждането на съдебни заседания по граждански, наказателни и търговски дела. На всеки стажант е определен съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Велико Търново, който ще му възлага изготвяне на проекти за съдебни актове.
Целият стаж на младите юристи е с продължителност половин година, като общият е два месеца, а специализираният – четири. Целта е през този период юристите да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност. Стажът приключва с полагане на изпит за придобиване на юридическа правоспособност пред Министерство на правосъдието.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *