Нова фитнес площадка и паркинг с 22 места се изграждат в Павликени

0

 

 

Нова фитнес площадка и паркинг с 22 места се изграждат в Павликени. Първа копка на проекта направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общински съвет Павликени Христо Кавалски и управителят на фирмата-изпълнител инж. Иван Трайков.

Спортната площадка за фитнес на открито ще има съоръжение с лостове за набиране, греда за баланс, стъпала за подскоци, успоредка, стойка за лицеви опори и комбинирано съоръжение. Планирани са осветление, пейки за отдих и шест паркоместа. Паркингът с асфалтова настилка е с 22 места за паркиране, включително и за хора с увреждания. Средствата за реализиране на обекта възлизат общо на 106 110 лева с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.

„За по-малко от година нашият град ще се сдобие с втора фитнес площадка в полза на всички активни хора в Павликени“, каза кметът инж. Манолов. Той припомни, че миналата година вече бяха открити изградените съоръжения за спорт на открито и детска площадка в друга част на град Павликени. Чрез друг проект на Общината бяха изградени нови спортни обекти бяха създадени спортни кътове в Бяла черква, Недан, Караисен и Върбовка. Два физкултурни салона бяха пригодени за нуждите на спортни клубове от града.

Автор на проекта за новата фитнес площадка е архитект Юрий Любомирски. За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „СТРОЙКО” ООД Велико Търново. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „СТРОЙИНВЕСТ-ВТ 1” ООД Велико Търново.

Срокът за изпълнение на обекта е 45 календарни дни.

С реализацията на дейностите по проекта ще се насърчи социалното приобщаване с предоставяне на равен достъп на всички социални групи до новоизградената спортна инфраструктура и ще се подобри здравният статус на населението. Изграждането на паркинга в голяма степен ще реши проблема с недостига на паркоместа и ще подобри условията за живот на жителите на град Павликени.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *