Двама пияни и един дрогиран шофьор са установени от полицията през почивните дни

0

Трима водачи, употребили наркотични вещества и алкохол, установиха служители на Пътна полиция и РУ – Велико Търново. В събота в 01,30 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 30-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на марихуана. Той е  отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същата нощ около 02,20 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 43-годишен мъж от Горна Оряховица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,61 промила. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Пътна полиция и в петък. В 22,45 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Форд», управляван от 71-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,56 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *