Успешно приключи благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

 

 

Успешно приключи третото издание на благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, организирана от „Ротаракт клуб“ – В. Търново, съвместно с Фондация „Искам бебе“ и Общината. Кампанията се проведе на 7 и 8 март, а целта бе набиране на средства в подкрепа на двойките, нуждаещи се от асистирана репродукция, за да имат бебета.

Мирела Димитрова и Емил Чимов са семейството, което ще бъде подпомогнато, стана ясно след разглеждане на документите. Събраните 1620 лева ще послужат за медицински изследвания и процедури, предхождащи ин-витро процедурите.

Двойката бе определена по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, президентът на „Ротаракт“ Григор Григоров, съпрезидентът на организацията Станислава Пенчева, председателят на Фондация „Искам бебе“ във В. Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.

Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019-а година, а от тази пролет вече е и национална. Навръх Благовещение тази година се роди и бебе, чиито родители са подкрепени чрез инициативата. Кампанията допълва програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира вече десетилетие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!