ПГ „Алеко Константинов“ В Свищов получи  акредитация по Програма „Еразъм+“

0

Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ придоби акредитация по Програма „Еразъм+“ в сектор „Професионално образование и обучение“. Предоставянето на акредитация по програмата потвърждава, че кандидатът е създал дългосрочен план за изпълнение на висококачествени мобилности като част от по-широко усилие за развитие на собствената организация. Този план е наречен „Еразъм план“ и е основна част от кандидатстването за Акредитация по Програма „Еразъм+“, съобщи директорката на гимназията инж. Веска Николова.

Гимназията вече девет години разработва и изпълнява проекти по програма „Еразъм+“ и е с утвърдени позиции сред партньорските организации. Ученици и преподаватели от всички специалности пътуват в Европа. Целта на изпълняваните мобилности е провеждане на ученически стажове, летни практики, обучения и споделяне на добри практики в сферата на професионалното и дуалното образование. По този начин училището подпомага своите възпитаници в професионалното им израстване и в превръщането им в конкурентноспособни кадри на пазара на труда.

Акредитацията признава качеството на предишните проекти на образователната институция и има за цел да насърчава организации, постигнали резултати с доказано високо качество в подготовката и провеждането на мобилности на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение.

Приоритетите на СПГ „Алеко Константинов”, които са в основата на придобитата акредитация са: повишаване качеството и ефективността на професионалното образование и обучение чрез прилагане на европейски опит; стимулиране на професионалното и личностното развитие на учениците и повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти по професионална подготовка.

Акредитацията в областта на професионалното образование и обучение предоставя на СПГ „Алеко Константинов“ възможността да кандидатства по опростен начин по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Мобилност на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение“ до 2027 г. Участието в бъдещи мобилности ще осигури на учениците, обучаващи се в гимназията да придобият уменията, които са им необходими за реализация на пазара на труда и в икономиката, които същевременно им дават възможност да имат активна роля в обществото и да постигнат личностна реализация.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *