Ученици от Велико Търново и Павликени са под карантина, заради коронавирус

 

 

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са петдесет и осем (58).

 

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от XII клас в СУ „Вела Благоева“ гр. Велико Търново и ученик от III клас в ОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Павликени под карантина са поставени установените контактни на заболелите лица (15 ученика от СУ „Вела Благоева“ и 15 – от ОУ „Св. Климент Охридски“) и с предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в двете училища, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината).

 

Към 00:00 часа на 16.04.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 8437 лица, от които:

– излекувани: 6493 лица;

– в домашна изолация: 1147 лица;

– хоспитализирани: 263 лица;

– починали: 534 лица.

 

През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани четири починали лица от област Велико Търново – трима мъже, съответно на 61 г., 69 г. и 77 г., и жена на 84 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

 

Към 00:00 ч. на 16.04.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 16 493 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 314 (236 първи дози и 78 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 2 909 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

 

Продължават имунизациите на лицата, включени във фази I – III на Националния план за ваксиниране в имунизационните центрове, и на лицата във фаза IV – от общопрактикуващите лекари.

 

Записаните лица чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“, при заявено желание от тяхна страна, ще бъдат имунизирани с ваксината на AstraZeneca, по предварително уточнен график.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!