Ангел Троплев е победител в риболовния турнир „Деца с въдица в ръка”

0

 

 

При изключително голям интерес премина турнирът по риболов „Деца с въдица в ръка”, организиран от Община Горна Оряховица, съвместно с Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и Клубът по спортен риболов – гр. Горна Оряховица. Това е първото по-мащабно състезание, включено в спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.

Още от рано сутринна под моста на р. Янтра до Долна Оряховица се бяха събрали малките риболовци, заедно със своите родители. В надпреварата се включиха общо 34 деца от цялата страна. След теглене на жребий и разпределение на местата, председателят на Клуба по спортен риболов Даниел Спасов даде началото на състезанието. Малките риболовци бяха  разположени в четири сектора от двете страни на реката, а състезанието се проведе по правилата на Българската федерация по риболовни спортове секция „Плувка деца“.
Риболовната надпревара наблюдаваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кметовете Стефчо Алипиев и Григор Минков.


Всеки малък риболовец бе придружаван от един родител, който по време на риболова можеше да помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане. Риболовът продължи 2 часа, след което уловът на всеки състезател бе претеглен от съдийската комисия, за да бъдат определени най-добрите риболовци.

На първо място с 0.250 кг улов се класира Ангел Троплев. След него с улов от 0.150 кг улов се нареди Боримир данев. Трети с 0.050 кг улов е Пресиан Йорданов, а четвърти с 0.025 кг – Венелин Бараков. Четиримата победители бяха наградени с купи, медали и грамоти. Медали, грамоти и тениски с логото на Горна Оряховица – Европейски град на спорта, осигурени от Общината имаше за всички състезатели. Наградите бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добреви и от председателя на Българския ловно рибарски съюз Георги Михайлов.
Децата получиха още подаръци и лакомства, осигурени от спонсори. За обяда на малките риболовци се погрижи фирма „Боби”, която изненада децата с тематични картички с весели пожелания.

Следващият риболовен турнир, който отново ще бъде част от спортния календар на Горна Оряховица – Европейски град на спорта е предвиден за месец май.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *