ВТУ реализира най-успешната си изпитна сесия за тазгодишната кандидатстудентска кампания

Великотърновският университет реализира най-успешната си изпитна сесия за тазгодишната кандидатстудентска кампания. През изминалите няколко дни 670 кандидати се явиха на проведените онлайн изпити, с което направиха първата крачка към това да станат част от голямото семейство на Великотърновския университет.

Чрез иновативната ни университетска електронна система, както и благодарение на професионализма на изпитните комисии и ангажираните квестори, които следяха за безпроблемното протичане на изпитите, бъдещите ни първокурсници имаха възможността лесно, бързо и от разстояние да тестват своите знания по:

– Български език (тест);

– История на България (тест);

– Английски език (тест);

– Проверка на говорните и комуникативните способности;

– Физическо възпитание;

– Испански език (тест);

– Френски език (тест);

– Немски език (тест);

– Руски език (тест);

– Музика;

– Богословие.

Тези кандидат-студенти, които са пропуснали възможността да се явят сега, могат да го направят през юни, като заявленията се подават само по електронен път чрез системата Е-прием на адрес: https://epriem.uni-vt.bg.

От ВТУ напомнят, че продължава и акцията „Рано рани“, чрез която може да се запази място в една предпочитана специалност. Подаването на заявления става онлайн на адрес: http://zm.uni-vt.bg.

Обявените бройки за ранно записване или запазване на място са само част от капацитета на университета.

Допълнителна информация за специалностите, които предлага университета, както и за изискванията за прием може да бъдат намерени на следните сайтове: www.priemunivt.bg и www.uni-vt.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!