Кметство Килифарево стимулира повишаването на екологичната култура на жителите си

Кметство Килифарево стимулира повишаване екологичната култура на жителите си. Специализиран контейнер за стари дрехи, обувки и домашен текстил е поставен на тротоарното пространство срещу църквата „Успение Богородично“ Съоръжението ще бъде обслужвано един път седмично.
През изминалата седмица пристигна заявеното количество 110 л кофи за битови отпадъци, които бяха разкарани по предварително заявените от ползвателите адреси.
От Кметството споделят тревога заради зачестилите случаи на нерегламентирано ползване на тези съдове, като в тях се изхвърлят строителни отпадъци, пръст и др. В резултат на това са повредени и за дълго време ще бъдат в ремонт двата специализирани автомобила, обслужващи Килифарево и района.
Служители на Кметството, съвместно с инспектори от ОП „Зелени системи“ ще извършват проверки за спазване на изискванията за ползване на съдовете за битови отпадъци. Санкцията за нарушаване на чл.30, т.1 от Наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Велико Търново е от 100 до 1 000лв за физически лица и от 500 до 2 500лв за ЕТ и юридически лица, припомнят от Кметството в Килифарево и призозават житебите да бъдат отговорни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!