февруари 23, 2024

С трима души се увеличава ремонтната група към ОП „Зелени системи“

0

 

Щатните бройки в ремонтната група към ОП „Зелени системи“ във Велико Търново да бъдат увеличени с трима човека ще гласуват съветниците на заседание на местния парламент в края на месеца. В общинското предприятие в момента работят 189 души, като групата за ремонти е едва пет човека. През миналата година те са осъществили общо 63 ремонти – асфалтиране със студена смес на улични настилки, ремонт на тротоари, стъпала, отводнителни решетки и съоръжения, пешеходни парапети и др.

Към момента в предприятието 30 човека са заети в отдел „Озеленяване“, 98 в „Чистота“ 27 в т. нар.  „Аварийна група“, 7 са персонал по поддръжка на санитарните възли. 10 човека са ангажирани в базата в Килифарево, а двама – във Вонеща вода.

Също на сесията в края на месеца се очаква положително становище по проекта за канализация и външен канализационен колектор на с. Беляковец. Местната администрация има намерение да кандидатства за безвъзмездна помощ пред ПУДОС, като стойността на втория етап на проекта е малко над 2,9 млн. лв. Етапът включва изграждане на главен клон и второстепенна мрежа към него.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *