Даниел Костадинов отново оглави Общинския съвет в Горна Оряховица

0

 

 

Даниел Костадинов бе избран за председател на Общинския съвет в горна Оряховица. Това стана снощи на извънредна сесия на местния парламент. До избора се стигна, след като досегашният председател Димитър Николов положи клетва като народен представител в 45-то Народно събрание и освободи председателското място в Общинския съвет.

На извънредното заседание ГЕРБ издигна кандидатурата на Даниел Костадинов, а БСП – на Огнян Стоянов. След тайно гласуване 20 общински съветници дадоха гласа си за Даниел Костадинов, а 11 за Огнян Стоянов. Един не успя да направи избор между двамата и пусна празна бюлетина.
За Даниел Костадинов това ще е четвърти мандат като председател на Общинския съвет. В първия той наследи Мирослав Петков след избирането му в Народното събрание, след това изкара два цели мандата и сега отново заема председателското място.

Колеги общински съветници  са достатъчно интелигентни и загрижени за общата ни цел – да направим нещо добро за Горна Оряховица. Вярвам, че изборните страсти бързо ще отшумят и ще постигнем разбирателство заради нашия град и хората, които ни вярват, коментира веднага след избора Даниел Костадинов. Първите поздрави за новия председател бяха от неговия предшественик Димитър Николов, който се възползва от краткото прекъсване на работата в Парламента, за да подкрепи своя колега.

В началото на извънредната сесия за избор на нов председател клетва положиха и двамата нови общински съветници – Росен Стойчев и Николинка Костова. Стойчев ще попълни комисиите по спорт и младежки дейности и местно самоуправление, а Костова влиза в комисиите по икономика и приватизация и екология, селско и горско стопанство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *