Виктория Русева е сред създателите на проект за инициативи на млади хора от цяла Европа

0
Проектът “Модел Европейския съюз София 2021” е тазгодишният български лауреат за наградата „Карл Велики“ и ще представя България в международния кръг на 14-тото издание на общоевропейския конкурс за едноименната Европейска младежка награда.
„Модел Европейски съюз София 2021” (MEU Sofia 2021) представлява образователна симулация на процеса на вземане на решения в Европейския съюз. Създателите на проекта са четири амбициозни млади дами: Мария(София/Мюнхен), Полина(София), Ярен (Берлин) и Виктория (Елена/Виена), които ръководят екип от ентусиазирани млади хора от цяла Европа. Заедно членовете на екипа представляват 10 националности, говорят общо 20 различни езика, а работата им се движи между 3 часови зони.
Повече за проекта разказва Виктория Русева. Тя е на 22 години. Родена е във ВеликоТърново, но живее и учи до седми клас в СУ „Иван Момчилов“ в Елена. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в старата столица. В момента е студентка по политология във Виенския университет. Участвала е като доброволец в няколко международни проекта, била е говорител на фестивала Democracy Alive 2019 (о. Тексел, Нидерландия), както и по време на European Youth Week 2019 (Брюксел). Стажува в Европейския парламент в Брюксел и е ментор на студенти във Виенския университет. Създава и списва академичен блог съвместно с колеги. В края на миналата година съосновава младежка НПО с другите две амбициозни дами от проекта – Мария и Полина.
„Създадохме една истински многообразна, сплотена междукултурна общност от мотивирани млади хора, които се стремят да популяризират европейските ценности и активното гражданство сред младите хора в България и ЕС.
Като отворена платформа за международен младежки обмен, проектът се стреми също така да популяризира България и региона, с цел насърчаване на междукултурното разбирателство и диалог.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *