От МОБАЛ апелират: Дарете кръв!

В навечерието на великденските празници, Отделението по трансфузионна хематология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново отправя апел към всички, които имат възможност, да дарят кръв.
По традиция на Цветница всяка година екипът на отделението организира акция по кръводаряване, съвместно с храм „Свети Николай“ във Велико Търново, но заради епидемичната обстановка това няма как да се случи сега. Затова всеки желаещ да дари кръв може да го направи в Отделението по трансфузионна хематология на областната болница, всеки делничен ден от 8 до 13 часа.
Нуждата от кръв е непрекъсната, ежедневна и жизненоважна за спасяването човешки животи.
Кръвният център във великотърновската болница е единствен в областта и осигурява кръв за пациентите от всичките 10 общини.

Доброволните кръводарители са необходими, за да може да се поддържа необходимият резерв, с който отделението трябва да разполага при нужда.

Кръводарител може да стане всеки клинично здрав и пълнолетен човек, който не приема лекарства.
Кръводаряването става след медицински преглед и при спазването на всички противоепидемични мерки.
Ползите от кръводаряването са не само за хората, за които кръвопреливането е жизненоважно, но и за този, който дарява, а с едно даряване на кръв, можем да помогнем за спасяването на няколко човешки живота, казват от МОБАЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!