Започна първият хакатон в НВУ. Десет отбора се включват в състезанието

0
Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов откри първия хакатон „ЕКОТЕХ“, организиран от Военния университет. Състезанието е на екологична тема и е посветено на Световния ден на Земята.
„Посрещнахме 10 отбора, в които участват курсанти, студенти и ученици и всички тези млади хора са автори на вдъхновяващи идеи, които могат да променят бъдещето ни. Проектите им са наистина иновативни и се надявам те да намерят практическа реализация с помощта на менторите, които са и наши партньори в това състезание. Пожелавам на отборите успех, на журито ползотворна работа и се надявам това събитие да се превърне в традиция за Военния университет“, каза в приветствието си бриг. ген. Маламов.
Хакатонът започна с викторина, в която участват само отборите на курсантите и студентите от двата факултета на Военния университет.
Вторият етап на състезанието е фотоизложба, която е с конкурсен характер и вече е подредена във фоайето на Културния дом на НВУ. Всички гости на хакатона могат да гласуват за снимките, които те определят като фаворити.
Третият етап е хакатонът, в който отборите ще представят разработените от тях проекти по една от зададените теми. В този етап към отборите на курсантите и студентите ще се присъединят още два, в които състезателите са все още ученици. Двата тима са представители на СУ „Бачо Киро“ в Павликени и на Професионална гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“ в Козлодуй.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *