Испанските паралелки са сред златните Златаровци на ПЕГ. 16 ученици преминаха успешно областния кръг на олимпиадата по езика

Дванадесетокласничката Елеонора Дончева е най-добре представилият се ученик в областния кръг на олимпиадата по испански. От 100 възможни точки тя има 98. В националния знания ще защитават още 15 възпитаници на Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.
Почетни грамоти от Националния конкурс „Куба – далечна и близка“ получиха деветокласниците Веселин Димов и Йолита Банова. Отличена e и тяхната учителка Снежина Стефанова. В традиционния конкурс, който е част от националния календар на МОН за изяви по интереси, всяка година стотици деца участват със свои стихове, рисунки, презентации. Инициативата за провеждането му е на Асоциацията за приятелство „България Куба“, а нейни партньори са Посолството на северноамериканската държава у нас, Синдикатът на българските учители, НДК, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти. Йолита е и първенец в международен конкурс на за творческо писане на испански език. „Епидемията като убежище на въображението“ е озаглавен тексът, с който тя записа своето постижение само след 6 месеца изучаване на езика.
Приказката „Принцесата и мишката“ на десетокласничката Ивена Ченова ще бъде публикувана в детска книжка. Тя е сред отличените в конкурса „Детски приказки без граници“, който се проведе в Билбао, Испания. В него участваха испаноговорящи на възраст до 60 години от целия свят.
Творбите на Лора Ангелова от XI клас  (на снимката)и осмокласничката Сияна Гунчева бяха класирани на първо и трето място в националния конкурс за фотография с текст на испански език.
Следващото голямо предизвикателство за Златаровци са националните олимпиади по английски и испански език. Заради пандемията те бяха отложени за 5 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!