„Етър” ще сезира компетентните органи за проява на разисъм, застава зад Миси Мезу,

0

Футболен клуб „Етър Велико Търново” застава изцяло зад своя нападател Гаетан Миси Мезу в неговата борба срещу расизма и осъжда остро проявите на разисъм по футболните терени и извън тях. Гаетан Миси Мезу твърди, че в края на първото полувреме е бил наречен „маймуна” от вратаря на „Славия” Светослав Вуцов. Нашият нападател бе силно възмутен и огорчен и дори не искаше да излиза на терена за втората част на мача.

Недопустимо е подобни неща да се случват и ръководството на „Етър” осъжда остро проявата на вратаря на гостуващия отбор! Припомняме, че Изпълнителният комитет на УЕФА отдавна е приел програма за борба с расизма и дискриминацията и дори въведе практика при прояви на разисъм мачовете да бъдат временно спирани, а ако те се повторят, двубоите да бъдат прекратявани.

„Етър” ще сезира утре Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз и ще я запознае в детайли със случая. Призоваваме компетентните органи да вземат своевременно решение по случая и декларираме, че и занапред остро ще се противопоставяме на подобни прояви на дискриминация!

Само общите ни усилия биха изкоренили проявите на расизъм и човеконенавист, които са недопустими в човешките отношения.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *