Кметът на Свищов даде старт на ремонт за 1.6 милиона лева на единствената покрита спортна зала в града

0

 

На рождения си ден кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на ремонтните дейности на Спортна зала „Септември“ в града. Средствата, с които ще бъде основно ремонтирана залата са в размер на 1 630 000 лева и бяха осигурени от Министерски съвет за спешна реконструкция.

Аварийният ремонт се наложи вследствие на конструктивно увреждане на единствената покрита спортна зала в крайдунавския град, което застрашавашебезопасното протичане на спортните мероприятия, живота, и здравето на посетителите.

Строително-монтажните дейности предвиждат укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които са в критично лошо състояние.

На церемонията „първа копка“ градоначалникът благодари на правителството, с премиер Бойко Борисов, за подкрепата, която община Свищов е получавала през последните няколко години и благодарение, на която много обекти в Общината са реализирани. В словото си д-р Генчев изрази надежда ползотворните взаимоотношения с националната власт да продължат и занапред. Той пожела на фирмата изпълнител ползотворна работа, изпълнена качествено и в срок, за да може в края на годината свищовлии да се поздравят с една модерна, многофункционална спортна зала.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *