Великотърновските ротарианци отчетоха пред Дистрикт гуверньора добротворчеството си от изминалата година

0

 

Вчера Ротари клуб – Велико Търново проведе онлайн среща с Дистрикт гуверньора на Дистрикт 2482 Ротари – България арх. Илиян Николов. Тема на срещата бяха предизвикателствата пред работата на организацията по време на пандемията.

Посочено беше, че въпреки трудната ситуация, Ротари клубовете са продължили своята дейност. Срещите се провеждат онлайн, а работата по проектите не е спирала.

Във Велико Търново Ротари идеята има широко разпространение, тук е единственото място в България, където функционира пълната гама от Ротари структури. Освен Ротари клуб има и Ротаракт, Интеракт и Сателитен клуб.

Великотърновските ротарианци отчетоха пред Дистрикт гуверньора добротворчеството си от изминалата година.  Сред тях са даренията на медицинска апаратура, успешните акции с „Цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, който от тази година стана национален, Коледните и Великденски акции „Купи и дари“, организирани от младите ротарианци, и проекта на Сателитния клуб Павликени – Бяла Черква „По стъпките на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа“, чиято цел е набиране на средства за ремонт и поддръжка на историческите паметници.

Тази година беше учредена Национална награда на Ротари България за неротарианци, които имат безспорен принос в областта на своята дейност, постигнат чрез прилагане на основните ценности на Ротари, а именно служба за просперитета на общността. Номинираните могат да бъдат отделни лица или група хора, а предложения ще се приемат до 16.05.2021.

Работата по продължаващото отваряне на Ротари доведе до развитието на идеята за създаване на Ротари общностни корпуси към местните клубове. Те представляват екипи от неротарианци загрижени за развитието на общността. РКВТ изрази амбицията да стане първия клуб в България, спонсор на Ротари общностен корпус.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *