Областната дирекция на полицията във Велико Търново с редица мерки за ред и сигурност по празниците

0

В навечерието на най- светлите християнски празници – Възкресение Христово и Гергьовден, в ОДМВР – Велико Търново са предвидени редица мероприятия, които да гарантират реда и спокойствието на гости и жителите на областта. По традиция в празничните и съпътстващите ги почивни дни масово се посещават църковните храмове в цялата област. Почивните дни се характеризират и с интензивен трафик на превозни средства по пътищата от републиканската пътна мрежа и входно- изходните пътища на големите населени места.

За обезпечаване на обществения ред, сигурността, пожарната безопасност и защита на населението, осъществяването на контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки по време на предстоящите празници и свързаните с тях почивни дни, както и за повишаване безопасността на движението по пътищата в ОДМВР – Велико Търново са предприети следните мерки:

Проведени са срещи с отговорници на обекти на Българската православна църква и е проверена организацията при провеждане на църковните богослужения в условията на моментната епидемична обстановка в страната.

Създадена е необходимата организация за опазване на обществения ред преди, по време и след празниците в районите на автогари и жп гари. С цел осъществяване на превантивна дейност, касаеща въведената противоепидемична обстановка в страната са взети мерки да не се допуска масово събиране на граждани на определени места, тържища, на които се продават домашни животни и големи търговски обекти.

По отношение на безопасното предвижване по пътищата се предвижда засилено полицейско присъствие в районите с натоварен трафик. При проверките ще се следи за шофиране, след употреба на алкохол или наркотични вещества и неправоспособност. Операциите включват малките населени места и участъците с натоварен трафик.

На 29.04.2021 г. за времето от 14:00 часа до 21:00 часа, на 30.04.2021 г. за времето от 10:00 часа до 16:00 часа, на 04.05.2021 г. за времето от 14:00 часа до 21:00 часа, на 09.05.2021 г. за времето от 14:00 часа до 20:00 часа по пътищата първи клас и в районите на участъци, с концентрация на ПТП, както и на пътните възли, кръстовищата и участъците, с временна организация за безопасност на движението, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на транспортния поток, ще се осигури видимо присъствие с готовност за регулиране, подпомагане и контрол на движението от звената, осъществяващи контрол на пътното движение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *