Празникът на яйцето в Павликени ще се проведе, макар и в по-ограничен формат

0

Седмото издание на Празника на яйцето в Павликени ще се проведе тази година, макар и в по-ограничен формат заради мерките срещу коронавируса. Той ще бъде открит на 8 май, събота, от 19 часа, съобщи кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Програмата ще се състои изцяло в Летния театър на града и проявите ще бъдат само вечерни. За съжаление, от списъка отпадат много от атрактивните събития – няма да има традиционното приготвяне на омлети, представяне на занаятчии, спортни игри, томбола, както и кулинарния конкурс, чието жури се председателстваше от известния готвач Иван Звездев.

Акцент на празника ще е концерт на Ицо Хазарта и балет „Нова”. Изпълнителят е поканен след анкета сред младите хора в града, които са посочили, че искат той да гостува на празника, посочи инж. Манолов.

Водещ на събитието ще е Драгомир Драганов, който също ще изпълни няколко песни.

За компенсация, от ръководството на Общината са подготвили богата художествена програма, в която ще се включат състави от детските градини и училищата в града, сред които и мажоретен състав.

Празникът на яйцето се провежда всяка година от 2013 г. насам, с изключение на миналата година заради епидемията от коронавирус. Той е съвместен проект на Общината и фирма „Хайпро”.

За  осигуряване на безопасност, в Летния театър ще има отделен вход и изход, всички присъстващи ще са с маски, ще бъде запълнен 50 на сто от капацитета от общо 1726 места.

На сцената  ще бъдат проведени няколко игри с яйца, които засега организаторите пазят като изненада, ще се проведе традиционната руска рулетка с яйца, а за победителите са осигурени атрактивни награди.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *