февруари 23, 2024

Председателят на Районен съд – Велико Търново Младен Димитров награди победителите в състезание по машинопис

0

Административният ръководител – председател на Районен съд – Велико Търново съдия Младен Димитров награди победителите в състезание по компютърен машинопис и текстообработка, организирано от Старопрестолна професионална гимназия по икономика. В надпреварата се включиха осем ученици от IXа клас, специалност „Съдебна администрация“. Участниците мериха сили в две направления – бързопис и компютърна текстообработка в MS WORD.

Всички включили се в състезанието ученици  получиха грамота за участие, а най-добре представилите се в двете направления – грамоти и предметни награди за първо, второ и трето място.  Съдия Димитров връчи на директора на гимназията Виолета Йосифова грамота за изключителен професионализъм при организирането и провеждането на състезанието.

Състезанието по компютърен машинопис и текстообработка е част от дейностите, които се реализират по силата на подписано споразумение за сътрудничество и партньорство между Старопрестолна професионална гимназия по икономика и Районен съд – Велико Търново. Договореностите между двете институции предвиждат осигуряване на съвместни дейности във връзка с обучението на учениците по специалност „Съдебна администрация“, професия „Съдебен служител“. През тази учебна година на два пъти ученици от гимназията посетиха Съдебната палата, като те наблюдаваха съдебни процеси по три наказателни производства, водени от председателя Младен Димитров.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *