Димитър Николов, ГЕРБ-СДС:  „Има такъв народ” отне надеждата на хората и похаби властта с връщането на мандата

И най-скромният провинциален общински съвет стои по-смислено от ръководството на НС, категоричен е народният представител

„Новите партии в парламента имат превес в председателския съвет, но това не им дава право и позволение да упражняват диктат върху работата на Народното събрание“, заяви депутатът от „ГЕРБ-СДС“ Димитър Николов в ефира на „Денят ON AIR“.

„И най-скромният провинциален общински съвет стои по-смислено и по-авторитетно от ръководството на това НС. НС трябва да задава стилът и тонът на работата именно на малките законодателни органи в местното самоуправление. Ние вземаме за пример и образец правилника на работата на НС, а ние вече трета седмица не можем да приемем такъв“, добави той.

Той подчерта, че партия ГЕРБ е протегнала ръка, но е била изолирана от останалите политически формации. Според него, се измества фокусът на отговорността на Слави Трифонов.

„Председателят на ИТН като заклинание повтаряше  – „Ще видите какво ще направим, като вземем мандата“. Днес видяхме – отне се надеждата на хората,  похаби се властта и се употреби една спортна икона каквато е Антоанета Стефанова“, заяви Николов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът коментира, че ИТН няма кадровия ресурс да управлява. По думите му партията дори няма сценарий в момента, а импровизира и прехвърля отговорността.

„Страната ни не може да си позволи политическа криза, след като имахме здравна и икономическа криза“, категоричен е Николов.

Той допълни, че хората са изморени от политическо говорене, и че очакват политическа зрялост и сформиране на работещо правителство.

Относно евентуални предсрочни парламентарни избори, той заяви, че от партията не се страхуват, а за сформирането на изцяло нова Централна избирателна комисия, той добави, че това ще обслужва интересите на президента.

„В момента работата на НС дава превес на президента в предстоящата кампания„, категоричен е Николов.

Мораториумът блокира работата на държавата. Той е едно неиздържано юридическо и политическо решение. Един ден решението за мораториума ще бъде вписано като лоша практика в учебниците по Конституционно право“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!