Талантливата Дарена Станева с нова награда от международен онлайн конкурс в Италия

Десетгодишната Дарена Станева, възпитаник на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново, прибави към вече богатата си колекция от международни награди, още една – второ място от многожанровия онлайн конкурс „Shining Stars of Italy” в категория „Вокал”. Организатори на музикалния форум в Рим са World Union of Culture в партньорство с Европейската интернет телевизия „Mozaika TV”.

От началото на годината Дари спечели първи места на международните конкурси в Амстердам и Токио, организирани от WAPA – Световната асоциация на сценичните изкуства. В световния конкурс за руска песен „Истоки” – Москва, Русия, в който участваха таланти от пет континента при огромната конкуренция на руската диаспора по света, Дари Станева и Василена Василева от ДЕС „Румина” се класираха на четвърто място в своите възрастови групи  – безспорен успех за двете представителки на Велико Търново. На конкурса в Италия „Shining Stars of Italy” България беше представена само от Дари (10 г.) и Иван Едрев (15 г.) от Сливен – също с втора награда сред връстниците си.

„Дари е изключително трудолюбива, талантлива и отговорна. За отличните резултати през 2020 г. тя успя да се класира за първи път в номинациите за „Клуб 2020” на „Успелите деца на България” на Фондация „Д. Бербатов. В тази толкова трудна година, в която почти наживо не успяхме да репетираме, Дари не спря да учи нови песни. Заедно с Васи Василева, Преслава Стоянова, Йолита Банова и малката Вили Мянушева активно се включват в онлайн надпреварите в различни страни по света. Сега предстои заснимане на нови видеа и участие в нови конкурси. С младата педагожка Милена Димитрова нашите „румИнки” работят много упорито за нов репертоар. В близко време очакваме резултатите от конкурсите в Дубай и Кипър. Подготвяме участия за Ню Йорк, Каунас, Сибиу и Киев” – разказа ръководителят на студио „Румина”  г-жа Румяна Начева, която много често журира на авторитетни музикални форуми като представител на България.

 

 

Сн. ДЕС „Румина”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!