Холандецът Якоб ван Бейлен положи клетва като общински съветник във Велико Търново

 

 

 

Холандецът Якоб ван Бейлен положи клетва като общински съветник във Велико Търново. Той е част от групата на коалиция „Демократична България – обединение“ като представител на „Зелено движение“.

„Като общински съветник в този велик исторически град, на първо място ще бъда лоялен към Велико Търново и гражданите му, както се заклех преди малко. Клетвата за мен не е просто част от церемония, аз я приемам буквално и сериозно. Тя е продължение на моя политически девиз от последните 6 години: “Зелено, Хуманно, Културно”, каза ван Бейлен след края на сесията.

Първият чуждестранен член на ВТОбС заяви, че в действията си ще следва своите морални принципи –  да бъде прям и честен преди всичко и винаги да търси общия интерес в действията си.

Според него Велико Търново и регионът могат да предложат много, особено в областта на богатата им история и разнообразието на природата. Едно от нещата, с които иска да се ангажира, е развитието на устойчив туризъм в този регион.

„Надявам се да допринеса за по-зелен и по-чист културен град и населена места където публичните пари няма да бъдат разпилени или да изчезнат в грешните джобове. Община, с който можеш да се гордееш, където ще живееш щастлив и ще искаш да отглеждаш децата си, община, чиито гост, независимо дали е българин или чужденец, няма да забрави лесно!“, каза новият общински съветник в обръщението си.

След гласуване Якоб ван Бейлен стана член на постоянните комисии по образование, наука и култура; по бюджет и финанси и по устройство на територията, транспорт и паркиране.

Якоб ван Бейлен е роден в Холандия, има две дъщери. С дълъг професионален опит в издателската сфера. Живее в България от повече от 11 години. За него честността, чистата природа и свободната култура са основните фактори за благосъстоянието на човечеството и са критични за бъдещето на България. Заради тези принципи е свързан със „Зеленото движение“ от осем години. Местен партиен лидер на “Зелените” в периода 2015-2018г.

Основна негова кауза е запазването на живите традиции в българската култура. Интересува се от фолклор, природен туризъм, литература и история.  Известен е като колекционер на български килими, които показа в самостоятелна изложба през юни 2019 г. Основател на народен хор “Chubrica” в Нидерландия и три години е член на Коледарската група “Даскалите” в Котел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!