Талантливата Дарена Станева с нова награда от международен онлайн конкурс в Италия

0

Десетгодишната Дарена Станева, възпитаник на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново, прибави към вече богатата си колекция от международни награди, още една – второ място от многожанровия онлайн конкурс „Shining Stars of Italy” в категория „Вокал”. Организатори на музикалния форум в Рим са World Union of Culture в партньорство с Европейската интернет телевизия „Mozaika TV”.

От началото на годината Дари спечели първи места на международните конкурси в Амстердам и Токио, организирани от WAPA – Световната асоциация на сценичните изкуства. В световния конкурс за руска песен „Истоки” – Москва, Русия, в който участваха таланти от пет континента при огромната конкуренция на руската диаспора по света, Дари Станева и Василена Василева от ДЕС „Румина” се класираха на четвърто място в своите възрастови групи  – безспорен успех за двете представителки на Велико Търново. На конкурса в Италия „Shining Stars of Italy” България беше представена само от Дари (10 г.) и Иван Едрев (15 г.) от Сливен – също с втора награда сред връстниците си.

„Дари е изключително трудолюбива, талантлива и отговорна. За отличните резултати през 2020 г. тя успя да се класира за първи път в номинациите за „Клуб 2020” на „Успелите деца на България” на Фондация „Д. Бербатов. В тази толкова трудна година, в която почти наживо не успяхме да репетираме, Дари не спря да учи нови песни. Заедно с Васи Василева, Преслава Стоянова, Йолита Банова и малката Вили Мянушева активно се включват в онлайн надпреварите в различни страни по света. Сега предстои заснимане на нови видеа и участие в нови конкурси. С младата педагожка Милена Димитрова нашите „румИнки” работят много упорито за нов репертоар. В близко време очакваме резултатите от конкурсите в Дубай и Кипър. Подготвяме участия за Ню Йорк, Каунас, Сибиу и Киев” – разказа ръководителят на студио „Румина”  г-жа Румяна Начева, която много често журира на авторитетни музикални форуми като представител на България.

 

 

Сн. ДЕС „Румина”

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *