Десетата Нощ на литературата ще се състои във Велико Търново на 12 май

Десетата Нощ на литературата ще се състои на 12 май 2021 г. от 18,00 ч. до 21,30 ч. в 14 български града, сред които и Велико Търново.

Нощта на литературата по традиция е част от Календара на културните събития на Община Велико Търново от самото начало на инициативата. Тази година читателските гнезда ще бъдат разположени в църквата-музей „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. „Асенов“; Музей „Възраждане и Учредително събрание – ет.1; дворът на Клуба на дейците на културата на ул. Велчо Джамджията 16 и Арт-бар „Хипстър“ на Самоводската чаршия – (ул. Поп Матей Преображенски 1).

Главни организатори на събитието са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.

Във Велико Търново партньори на организаторите от Община Велико Търново са Регионален исторически музей, Клуб ТАМ (VT Events), Арт-бар „Хипстър“ и Издателство „Фабер“.

Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди – книги, осигурени от издателство „Фабер“ – Велико Търново. Във всяко едно от четирите читателски гнезда, след като изслушате съответните откъси, можете да получите специален талон с автограф на четеца. Събралите и четирите талона могат да заповядат в 21.45 ч. в Бар „Хипстър“, където ще се изтеглят печелившите от томболата.

Какво се случва в Нощта на литературата по света и у нас може да научите и от noshtnaliteraturata.com и от https://www.facebook.com/noshtnaliteraturata

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!