Инж. Пламен Чернев: Хората изграждат с труда си обществото и той трябва да бъде ценен

 

 

Скъпи жители на община Сухиндол,

Скъпи приятели,

Приемете моите поздравления по случай Деня на труда и международната работническа  солидарност. Пожелавам на вас и вашите семейства здраве, жизненост и спокойствие!

На 1-ви май 1886-та година 300 000 работници в САЩ излизат на протест с настояване за справедливост и 8-часов работен ден. В тази битка за човешки права са ранени над 200 души, а четирима загиват от силните удари на палките. Минават много години след това, в които хората по целия свят постепенно извоюват своите трудови права.

Днес повече от всякога трудещите се хора трябва да се борят за своите права, да ги отстояват и защитават. Затова днешния Ден на труда е символ за непримиримост към несправедливостта и двигател за моралното право на всеки човек да работи и да бъде оценен.

Да, днес технологиите напредват с невиждани темпове, заводи и предприятия се модернизират и преустройват. Но нека не забравяме, че въпреки напредъка на науката- човешкият труд е незаменим и за него няма алтернатива. Затова поздравявам и всички работодатели, които съумяват да осигурят на своите работници по-добра среда за изпълнение на служебните им задължения.

Нека заедно да покажем, че именно хората изграждат с труда си обществото и той трябва да бъде ценен във време на световна пандемия и хроничен кадрови дефицит в много сфери на икономиката!

Честит празник!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!