В Павликени граждани готвят протести заради изграждането на обходния път, кметът ги подкрепя

0

Жители на Павликени са готови на ефективни протестни действия и ще блокират изграждането на петия лот на автомагистрала „Хемус”. В живите вериги ще се включат както граждани, така и представители на Общината Това съобщи кметът инж. Емануил Манолов, който също ще подкрепи протеста.

Местните хора настояват преди изграждането на магистралата да бъде довършен обходния път на града. „Разговарял съм с хората и те възнамеряват да излязат на протести и с живи вериги да стопират строителството на трасето, ако преди това Агенция „Пътна инфраструктура” не довърши обходния път на града. Той е започнат преди близо четири десетилетия и въпреки настояванията ни, не е доизграден“, посочи инж.Манолов.

Обходът на Павликени е на фаза обществена поръчка за проектиране, която все още не е приключена в АПИ. Над 4500 жители се включиха в протестна подписка за завършване на пътя с обща дължина от близо пет километра .

„Тежкотоварните камиони с инертния материал за магистралата ще потрошат улиците в нашия град, защото ще се наложи да превозват милиони тонове фракция от близките кариери Ние сме си говорили с гражданите и ще направим всичко възможно да блокираме този процес с протести”, допълни кметът.

За проектирането на обходния път на Павликени кандидатстват девет фирми, след това предстои обществена поръчка за самото строителство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *