Изверги запалиха и захвърлиха социално слаб мъж в Павликени

47-годишен мъж от Павликени  е бил  запален и захвърлен на тротоара в безпомощно състояние. По предварителна информация мъжът на име Георги системно е бил подлаган на тормоз и то много преди ужасяващата случка, разиграла се в навечерието на Великден.

Предполага се, че до посегателството се е стигнало след запой на компания, но подробности не се съобщават. Известно е само, че предполагаемият подпалвач също е пострадал от пламъците, съобщава bTV.

Служители на полицейското управление в Павликени разследват случай на нанесена тежка телесна повреда. Сигналът е получен в събота в 18,23 ч. в полицейското управление в Павликени. От извършените процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че същия ден около 18,00 ч. 47-годишен мъж от Павликени е бил запален. В резултат на това е получил изгаряния в горната част на тялото. При опит да го загаси е пострадал и друг мъж на 62 години от същия град. Двамата са настанени за лечение в болница Пирогов, като по-младият е с опасност за живота с почти 40 на сто изгаряния. Започнато е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново.

 

Мъжът не е бил здравно осигурен. Двама бизнесмени от града, пожелали анонимност, са платили сумата на осигуровките 5 години назад.

„Георги е давал кръв за различни случаи през годините. Помага за каквото го помолят, работи, където го помолят. Винаги е добър, усмихнат, малко наивен, но изключително добър човек“, разказа пред bTV Марина Ангелова, чийто баща открил Георги в безпомощно състояние.

Междувременно в Павликени започна кампания по набиране на средства за лечението и възстановяването на пострадалия мъж.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!