Над 600 книги дариха на библиотеки в града членовете на Ротаракт клуб – Велико Търново

0

Над 600 книги дариха на училищни библиотеки в града младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново. Литература, подходяща за учениците от гимназиален етап на обучение, получиха библиотеките на Старопрестолна професионална гимназия по икономика, Професионална гимназия по моден дизайн, СОУ “Владимир Комаров“, Професионалната гимназия по електроника “А.С. Попов“ и читалище “Надежда -1869”.

Всички книги бяха събрани по време на кампанията “Дари и емоцията от книга сподели“, която стартира на 1 ноември м.г. Идеята на младите ротарианци е с инициативата да се събуди интерес у децата към четенето, а книгите да ги откъснат поне за миг от технологиите.

По време на кампанията бяха поставени пунктове за събиране на книги в популярни заведения в града. За съжаление, заради пандемията скоро заведенията затвориха врати и това ни провокира да проявим гъвкавост и да променим плана си за действие, посочват от Ротаракт клуб.

Набирнето на книги е продължило, като хората са изпращали  с куриерски фирми своите дарения, а в инициативата са се включили жители на различни краища на страната.

Освен “Дари и емоцията от книга сподели“ младежите от Ротаракт клуб организират и кампанията “Купи и Дари“, която протича в момента. Тя цели да събере хранителни продукти от първа необходимост за хора от Велико Търново в нужда.

Ротаракт клуб е партньор на Ротари Интернешънъл за млади професионалисти между 18 и 30 години.  Организацията обединява млади хора да служат на общността в атмосфера на приятелски дух.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *