Дигитализация и политики за умни градове са приоритет на младежите от ГЕРБ

0

Младежи от структурите на ГЕРБ във Велико Търново и региона, както и симпатизанти обсъдиха идеи и споделиха работещи решения за дигитализация на градското управление и т.нар. „смарт“ системи за градовете. В работната среща, която се радваше на много голям интерес, се включиха кметът на старопрестолния град и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, заместник-кметът на Столична община Генчо Керезов, чийто ресор е именно дигитализацията и един от водещите IT-експерти в страната Николай Недялков.

Иновациите в градското управление на Велико Търново предстоят, обяви кметът Даниел Панов и даде за пример проекта за интегриран градски транспорт. Една от дейностите по него предвижда внедряването на съвременна информационна и смарт-система за обществения превоз и за паркирането. Тя ще е достъпна както на информационни табла, разположени по спирките и на възлови локации в града, така и на всички мобилни устройства чрез приложение.

Зам-кметът на Столична община Генчо Керезов сподели, че София, Бургас, Велико Търново и Челопеч съвместно ще реализират проект „Облачни е-услуги за администрациите“ с финансиране по ОП „Добро управление“ 2014-2020. Предвижда се внедряване на платформа за унифицирани и интегрирани услуги към гражданите, като на следващ етап тя ще може да се използва и от останалите администрации в страната – централни, областни и общински. Това е реална стъпка към електронно правителство, коментираха участниците в срещата.

ГЕРБ разполага с млади и креативни хора, завършили своето образование както в България, така и в чужбина, Те познават отлично новите технологии, работещите механизми в цял свят, имат добри и иновативни идеи за продължаване на модернизирането и на градовете, и на държавата, бе отзвукът от събитието.

Срещата бе организирана от МГЕРБ – В. Търново с координатор Георги Недев, който е втори мандат общински съветник в Старата столица. Участваха също председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов, общинските съветници Деян Хаджийски, Атанас Парушев, Георги Марков и Христо Стоев, IT-специалисти и работещи в сферата на високите технологии.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *