Павликени посрещна приятели за „Празника на яйцето“

0

Павликени отново се заяви като дома на яйцето и организира празник в негова чест. През уикенда в града на хубавите хора и розите се проведе седмото издание на Празника на яйцето. Местният фестивал се утвърди като знаково събитие в културния календар на античния и вечен град. Организатори на събитието са Община Павликени и фирма „Хайпро България“ ООД. За украсата на сцената съдействаха и местните производители „Фидус“ и „Екзотика“.

Началото беше дадено от домакина – кмета инж. Емануил Манолов, който приветства павликенчани. „През 2014 година този празник се роди от мечтата ни да имаме още един повод да се съберем и да се веселим. Да посрещнем хора от близо и от далеч и да им покажем града ни. България има много фестивали, но нашият е един от най-пъстрите, забавните и разнообразните. Той е единственото събитие – празник на живота, чиито създател е яйцето“, каза кметът. Той посочи, че яйцето е сред най-важните продукти на икономиката в Павликени. Инж. Манолов благодари на спонсорите, организаторите на програмата и гостите, дошли на празника в града.

Сред официалните гости бяха народният представител Весела Лечева, представители на общините Велико Търново, Стражица, Елена и др.

Тази година празничната програма се проведе при допълнителни мерки за безопасност на публиката и изпълнителите. Затова част от традиционните забавления през деня бяха отменени.

Атрактивни игри изпълниха програмата на празника. Кой ще подреди най-бързо буквите от името на „Празник на яйцето“ се състезаваха официалните гости. Бързината си премериха депутатът Весела Лечева, заместник-кметът на община Елена Йордан Димитров и председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, който се оказа и най-бърз. 20 младежи пък участваха в играта „Руска рулетка“.

На сцената се изявиха и най-хубавите изпълнители – децата на Павликени. В програмата участваха група от ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, вокална група „Магия“ при СУ „Бачо Киро“ и мажоретният състав при ОУ „Св. Климент Охридски“. Под вещото ръководство на водещия Драгомир Драганов те изпълниха своите песни и танци.

Кулминацията на вечерта дойде с излизането на Ицо Хазарта и балет „Нова“. Павликени се оказа сред първите места в България, където обичания рапър представи новата си песен „Само споко“. Близо час хора от всички поколения се забавляваха с хитовете му, а самият Ицо Хазарта каза, че дава четири пъти „Да“ на Павликени за организацията на хубавия празник.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *