Валери Белчев от ШК „Асеневци” е победител до 12г. в  детския шахматен турнир „Слънцата на Трявна“

0

 

 

72 деца от цяла България взеха участие в традиционния детски шахматен турнир „Слънцата на Трявна”, провел се на 8-9 май. Право на участие имаха всички деца до 14-годишна възраст. Състезанието се проведе по правилата на класическия шах на контрола за игра 60 минути + 30 секунди на ход в 6 кръга.

Великотърновският шахматен клуб „Асеневци” бе представен от 5-ма състезатели: Валери Белчев, Данаил Боев, Пресиан Йорданов, Теодор Тутеков и Теона Тутекова. В жестоката конкуренция в генералния турнир най-добре се представи Валери Белчев, който постигна 5 победи и само една загуба. Състезателят на ШК „Асеневци” зае 4-то място в генералното класиране и бе пръв в своята възрастова група до 12г.  Теодор Тутеков с резултат от 4.5 точни (с три победи и три ремита, без загуба) раздели първо-второ място в групата до 10 години, но допълнителните показатели му отредиха среброто. Неговата 5-годишна сестричка Теона Тутекова, която бе дебютант в турнир от такъв ранг, взе специалната награда за най-малък участник. Данаил Боев завърши участието си с 4 от 6 възможни точки, което го нареди на шеста позиция при момчетата до 12 години. Пресиан Йорданов, който е представител на школата на „Асеневци” в гр. Павликени завърши турнира с 2 точки.

„Децата показаха стабилна игра и постигнаха добри резултати. Това бе подготвителен турнир за Държавните индивидуални първенства, които предстоят това лято. Валери Белчев и Теодор Тутеков са едни от водещите състезатели в своите възрастови групи и вярваме, че ще покажат най-доброто от себе си”, споделиха треньорите и ръководители на ШК „Асеневци” Цвета Галунова и Даян Нинов.

На 22-ри май предстои още един подготвителен турнир – IV-то издание на купа „Маринополци”, който ще бъде открит за всички шахматисти.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *