Поздравление от проф. д-р Христо Бонджолов по случай 11 май, патронен празник на Великотърновския университет

0
Скъпи студенти, преподаватели и служители
на Великотърновския университет,
Денят на светите равноапостоли братята Кирил и Методий и патронен празник на нашия университет винаги е отбелязван тържествено. Но за поредна година ограниченията на обявената извънредна епидемична обстановка не ни позволяват да бъдем заедно и да празнуваме традиционно. Затова ще отбележим важния и знаменателен за всички нас ден с празничен водосвет, като ще почетем делото на нашите патрони и създаването на славянската писменост.
Великотърновският университет достойно носи името на светите равноапостоли и просветители братята Кирил и Методий и следва утвърдените традиции на блестящата школа на Патриарх Евтимий, които успешно надгражда. С основание можем да се гордеем, че сме наследници на Търновската книжовна школа като един от първите средновековни университети в Европа. Университетът ни продължава да се развива и да защитава мястото си на образователен и научен център с международен престиж и на търсен партньор за сътрудничество.
Скъпи студенти, преподаватели и служители, за мене днешният патронен празник е още една възможност да споделя радостта си от постигнатото през последните няколко години и да изкажа своята благодарност и искрена признателност за вашия труд и за всеотдайната ви работа.
Честит патронен празник!
Проф. д-р Христо Бонджолов,
ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *