Нови работни облекла получават всички специалисти по здравни грижи в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица

0
Нови работни облекла ще получат по повод Международния ден на сестринството – 12 май, всички специалисти по здравни грижи в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица. В лечебното заведение работят 90 медицински сестри, клинични и рентгенови лаборанти, акушерки, рехабилитатори, фелдшери. Облеклата се изработват в момента и ще бъдат в различен цвят за всяко отделение, посочи главната сестра на болницата Румянка Мусева.
Днес по обяд ръководството на болницата организира кратко тържество с почерпка послучай празника.
Управителят д-р Иван Иванов отправи поздрав по повод Международния ден на сестринството към присъстващите.
„Искам да поздравя всички специалисти по здравни грижи и да изразя основната си благодарност към вас, тъй като вие изнесохте буквално на гърба си основната тежест в грижите за пациентите по време на ковид епидемията, все още не приключила. Пожелавам ви да се гордеете и да чувствате тази професия като призвание!“
Д-р Иванов пожела на всички здраве, удовлетвореност от благородната и хуманна професия, която са избрали и повече положителни емоции, и щастливи моменти.
„Приемете моите заслужени поздравления и думи на искрена благодарност за вашия неумерен всекидневен труд! За вашия професионализъм и всеотдайните грижи за здравето и живота на пациентите! Вие многократно се доказахте като отговорни професионалисти, на които е поверено човешкото здраве. Вие сте до пациента както в моментите на споделена радост , така и на тревога, и страх от изхода на заболяването, и загубата на близък! Вашият празник е празник за живота здравето и хуманността!“, се обърна към своите колеги и главна сестра Мусева.
„Пожелавам ви вяра, лична удовлетвореност и увереност, че българското общество оценява по достойнство вашия труд! Благодаря на всички за благородството и морала, въпреки трудностите! Бъдете здрави и все така отзивчиви и отдадени на своето призвание!“, пожела още главната сестра на стационара.
Д-р Иванов подари букети на главна сестра Румянка Мусева и на бившата главна сестра, вече пенсионер Димитринка Тодорова.
Екипът на болницата получи поздравления и от ръководството на Диагностично- консултативния център в Горна Оряховица, с който си партнират от години ползотворно.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *