Тео Елмазов и търговищкия театър представят комедия на Станислав Стратиев във Велико Търново

0

 

 

Комедията „Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев ще представи на великотърновска сцена екипът на Драматичен театър – Търговище. Представлението е на 19 май /сряда/ от 19 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ в старата столица.

Комедията проследява решението на един кариерист на средна възраст (архитект Стилиянов) да отстоява за първи път принципите си и серията от сблъсъци с нелепи персонажи, които среща по пътя към целта. В ролята на архитекта със събудена гражданска съвест влиза един от ветераните в театралното изкуство – Тeодор Елмазов, известен на публиката и с телевизионните си изяви в „Клуб НЛО“, сериала „Седем часа разлика“ и „Музика, музика“ по БНТ2. Негови антагонисти на сцената са Ивана Стоянова и Йордан Любомиров, както и обичаният от публиката Любомир Фърков, който влиза в поредното си емблематично превъплъщение.

В постановката младият, но опитен режисьор Денислав Янев разкрива поредната житейска истина за цената на материалния комфорт и отстояването на позиции, въпреки обстоятелствата. Спектакълът търси отговори на въпросите: Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме? Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци? Готови ли сме да помогнем на човек в нужда?

Освен режисьора Денислав Янев, в творческия екип участва и Никол Трендафилова, която е работила над сценографията и костюмите.

Билети за „Животът, макар и кратък“ се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“. На 20 май великотърновският театър ще върне визитата в Търговище. Съставът ще гостува с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *