Езикова гимназия изпрати своите абитуриенти

„Бяхме непослушни, бяхме деца, сега сме достойни хора с Езикова в сърца!“, това признание изрекоха пред своите учители възпитаниците на профилираното великотърновско училище от Випуск’ 2021. Над 150 са абитуриентите в 6-те паралелки. В 2 от тях основният изучаван език е английският, в други две – немският, в останалите две водещи са френският и испанският.
По традиция единадесетокласниците подготвят програмата за изпращането на зрелостниците, много дейни са членовете на Ученическия съвет.
Две са носителките на най-престижното отличие на ПЕГ тази година. Плакети АУРА получиха Анастасия Кечева от френската паралелка и Елеонора Дончева от испанската. Успех от целия курс на обучение над 5.90 и отлично представяне на престижни национални и международни олимпиади, състезания и конкурси са част от критериите, които покриват двете девойки.
По време на тържеството бяха връчени и 17 почетни грамоти „Асен Златаров“. Получиха ги 12-класници, проявили гражданска доблест, участвали в благотворителни инициативи и различни спортни прояви. Оригинални подаръци приеха отговорниците пред Ученическия съвет на 6-те паралелки.
„Благодарим за това, че бяхте наша опора и ни направихте достойни хора! Благодарим за критичното мислене, което възпитахте у нас, за уменията да общуваме свободно на чужди езици, за това, че ни направихте колектив“, казаха пред своите учители Златаровците от випуск’ 21-ва на ПЕГ “ Проф. Д-р Асен Златаров“.
Директорът на ПЕГ Смилена Тодорова връчи плакетите АУРА на Анастасия Кечева и Елеонора Дончева
 Гергана Стоянова и Лили Ангеличева пяха за последен път в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!