Полк. доц. д-р Невена Атанасова връчи на Атея Степанович наградата й от конкурса „Новият Йовков“

0

Полк. доц. д-р Невена Атанасова от Националния военен университет „Васил Левски“ изненада приятно 17-годишната възпитаничка на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново Атея Степанович, която спечели наградата за най-добър репортаж в литературния конкурс „Новият Йовков“, организиран от Сдружение на жените – военнослужещи. Полк. Атанасова, която е учредител и член на Управителния съвет на неправителствената организация, изненада Атея като влезе в един от часовете на тийнейджърката, за да й връчи отличието от литературното състезание. Атея получи грамота и плакет.

„Кой уши байрака, кой му тури знака?” (Интервю с една Светица) е нарекла текста си талантливата Атея. Вече пет години тя се занимава с творческо писане и има вече 16 призови места от национални конкурси и може да се гордее с публикация в Нюйоркско онлайн издание за талантливи деца KidSpirit.

„Към участие в конкурса „Новият Йовков“ бях насочена от прекрасните ми преподаватели в СУ „Вела Благоева“, а една от мотивациите ми за участие е любовта към Йовковото творчество. Идеята за разказа и персонажите в него възникнаха докато търсих възможно най-интересна интерпретация на темата. Избрах Райна Княгиня, защото е историческа личност, за която е казано много, но и много е неизказано“, казва Атея и признава, че обича да чете и да пише и измисля свои приказки още от малка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *