Холандска фондация с ново дарение за Горнооряховската болница

0
Нов ТИР с оборудване за болницата в Горна Оряховица от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа” пристигна днес в лечебното заведение. Дарението включва 180 електрически легла и медицинска апаратура като мобилен рентген, ехокардиограф и др.
Леглата ще бъдат разпределени по всички отделения в болницата, уточни управителят д-р Иван Иванов.
В понеделник се очаква да пристигнат още четири нови тира с дарения за стационара.
Разходите по транспортирането на даренията към МБАЛ от Холандия до България, бяха поети от местния бизнес в Горна Оряховица. За обезпечението на транспорта и логистиката се включиха фирма „Аполон“, фирма „Юнифейс“ , „Захарни заводи“ АД и Николай Върбанов – фирма „Универсал- НВГ“ .
„Сърдечни благодарности за поредния благороден жест от страна на нашите холандски приятели, които присърце приемат обновяването на материална база и подобряването на условията за нашите пациенти! Благодарности и към горнооряховските фирми, с помощта на които голямото дарение може да бъде тренспортирано до болницата!“, подчерта д-р Иванов.
Благодарение на благотворителите от Холандия за три години болницата се сдоби и с матраци, електрически колички за пациенти, монитори, болнични легла, електроножове, електрокардиографи, перфузионни и инфузионни помпи, подемници с батерии, подвижни шкафове, мобилни носилки, посуда за хранене и готвене, и др.
Организацията от години подпомага социални и здравни заведения в държави от Източна Европа като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. Холандските благотворители трайно подпомагат общинската болница в Горна Оряховица от пролетта на 2019 година. Заради мащабната дарителска кампания към МБАЛ и общинския приют в железничарския град, през 2019 г. те бяха отличени с наградата на Община Горна Оряховица за принос в областта на социалните дейности през миналата година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *