ГЕРБ-Велико Търново с категорична заявка за председател на РИК в старата столица

ГЕРБ – Велико Търново изрази категоричната си заявка за председател на Районната избирателна комисия по време на днешните консултации за състав на изборния орган. Разговорите с парламентарно представените партии и коалиции бяха свикани от ВрИД областен управител Детелина Борисова.

По време на заседанието представителите на най-голямата политическа сила в център-дясно Деян Хаджийски, Росен Иванов и Георги Марков подчертаха, че Коалиция ГЕРБ-СДС категорично спечели последните парламентарни избори и е първа сила в областта. За председател на РИК ГЕРБ издигна кандидатурата на Десислава Йонкова – юрист с доказан авторитет, експертиза и опит в сферата на изборния процес.

В дух на реваншизъм, който бе типичен за останалите парламентарно представени партии в просъществувалото едва месец 45-о Народно събрание, разбирателство с техните представители не бе постигнат нито за длъжността председател на РИК, нито за мястото на секретар. При тази хипотеза съставът на РИК за 04 МИР – В. Търново, ще бъде определен от Централната избирателна комисия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!