Началникът на НВУ откри Държавния военен шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“

0
Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов откри Държавния военен шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“. Шампионатът стартира днес във Военния университет и продължава до 21 май.
„Добре дошли в Националния военен университет. Пожелавам на всички ви да покажете това, на което сте способни и заедно да направите честно и успешно състезание“, каза бриг. ген. Маламов и даде старт на шампионата.
11 отбора участват в състезанието. Дисциплините в шампионата са две – прецизна и бърза стрелба. И в двете стрелби се състезават и мъже, и жени. „Домакинстваме този шампионат от 15 години вече. И за тези години имаме четири шампионски титли, три пъти нашите състезатели са били сребърни призьори и четири пъти са печелили бронзовите отличия. Освен това от Националния военен университет е и доайенът в стрелбата с боен пистолет „Макаров“ и това е доц. д-р Марко Златев, който стреля и в двете дисциплини“, обяснява подп. доц. д-р Константин Павлевски, председател на методическо направление „Физическа подготовка“ в Националния военен университет.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *