С трицветен хляб свищовски ученик се нареди в Топ 10 на най-добрите майстори хлебари и сладкари

0

 

Най-добрите готвачи, сладкари, пицари и кулинарни отбори от цялата страна мериха сили в Националната кулинарна купа на България. Надпреварата дава възможност на младите таланти да се борят в динамична обстановка със свои връстници и да се запознаят с новостите в кулинарията по време на кулинарните презентации. Състезанието се проведе от 13 до 15 май в град София.

За пръв път в състезанието се включи и СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов  представена от Цветелин Петров – ученик от 11 б клас, който беше участник в атрактивната категория „Най-добър млад хлебар-сладкар”. Ученикът се подготвя за кулинарното съревнование под наставничеството на г-жа Лиляна Димитрова – учител, практическо обучение.

По регламент младите хлебар-сладкари трябваше да приготвят трицветен хляб със задължителни натурални продукти – червено цвекло, морков и спанак,които да му предадат характерното оцветяване и лимонов меренгтарт от ронливо маслено тесто, лимонов кърд и меренг.

Цветелин показа, че макар и дебютант в тази категория,е достоен конкурент на своите връстници, обучаващи се в професионални паралелки по хлебопроизводство и сладкарство. Мотивиран и съсредоточен той се справи блестящо с поставената задача и спази зададеното по регламент време. Хлебното и сладкарското изделие бяха красиво презентирани и имаха добри вкусови качества според компетентното жури.

„Изявите на нашите ученици винаги са повод за гордост. Ние винаги се стремим да развиваме потенциала и да мотивирамедецата за изяви и участия, защото така те ще станат добри професионалисти в избраната от тях сфера.

Гордеем се с Цветелин, защото представи гимназията ни достойно в една нова за нас категория и отвори нова страница в полето за изява на Националните състезания по професии.“, сподели неговият ментор г-жа Лиляна Димитрова.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *