Домът за стари хора „Мария Луиза“ в Свищов отбеляза 111 години от създаването си

Днес ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов отбеляза 111 години от своето създаване. Програмата беше открита от директорката на социалното заведение Мариела Крачкова, която със своето прочувствено слово стопли сърцата на възрастните обитатели в Дома. В топлият слънчев ден домуващите и персоналът бяха посетени от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, който ги поздрави по случай празника и им пожела здраве.

Той увери възрастните хора, че всичко което е необходимо да се направи за техните спокойни старини е направено и ще продължи да се прави, като не пропусна да поздрави и персонала за всеотдайността и грижите, които полагат всекидневно в своята работа. От името на общинското ръководство градоначалникът поднесе на г-жа Крачкова поздравителен адрес и разкошна кошница с цветя.

За празника домакините бяха подготвили културна програма, включваща изпълнения на песни и рецитиране на стихове. В нея взеха участие: Събка Миленкова, Петрана Апостолова, Надка Георгиева, Иванка Костадинова, Цветанка Георгиева, Цветанка Димитрова и Стефана Христова. Празникът завърши под звуците на кръшни български хора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!