Волейболната легенда Любо Ганев отличи кмета на Горна Оряховица за подкрепата в развитието на волейбола

0

Плакет с благодарност за подкрепата в развитието на волейбола получи кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Отличието му бе връчено от Любо Ганев – председател на УС на БФВ. Гостуването на волейболната легенда в Общината бе в рамките на поредицата от срещи с успели спортисти, които са част от календара, посветен на избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г. Идеята за провеждането на тези срещи е на Горнооряховския младежки парламент, с когото Общината си партнира за реализиране на спортните инициативи.

На срещата в Гербовата зала присъстваха и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметът Стефчо Алипиев, Христо Илиев – регионалният отговорник на регион „Хемус“, както и момичетата от ВК „Импулс“ – Долна Оряховица, заедно с треньора си Йордан Ризов.

Визитата на Любо Ганев в Горна Оряховица е в рамките на посещенията му в различни градове, където има успешни волейболни клубове. Нашите цел е да видим как можем да сме полезни и да си помогнем съвместно – федерация, община, местен бизнес. Целта ни е клубовете, които работят добре да започнат да работят още по-добре и с едно добро сътрудничество това може да се постигне. Интереса от децата към волейбола всяка година нараства, сподели Любо Ганев. Целта ни е да направим от нашия спорт такъв продукт, с който фирмите, които помагат да искат да се асоциират с него, допълни още футболната легенда.

Инж. Добромир Добрев запозна Любо Ганев с различните видове спорт, които се развиват в Горна Оряховица, с клубовете, както и с бъдещата работа по надграждане на спортната инфраструктура. Средствата, които отделяме за спорт не са никак малко. Тази година в бюджета има 3,2 млн. лв. за спорт и спортна инфраструктура. Горна Оряховица е оазис на спорта за децата. Клубовете ползват базата безвъзмездно, има много желаещи за провеждане на различни първенства в нашата спортна зала. Като цяло у децата има голям ентусиазъм да спортуват, каза инж. Добрев. Градоначалникът сподели още, че общинското ръководство получава много голяма подкрепа от Общинския съвет за идеите в областта на спорта. Получихме подкрепа и при кандидатстването на Горна Оряховица за Европейски град на спорта, сподели още инж. Добрев.

По време на срещата представителите на Горнооряховския младежки парламент, както и момичетата от волейболния клуб имаха възможност да зададат своите въпроси към Любо Ганев. За тях беше интересно как е започнала спортната му кариера, какви трудности е срещнал, как ги е преодолявал през годините и пр.

Спортът те изгражда като човек и каквито и лишения да има, ти не ги усещаш , когато правиш нещата с любов. А когато влезете в залата, трябва да се забавлявате, заръча на младежите волейболната легенда.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *