За пореден път Великотърновски общински съвет не позволи строителство в гората над старата столица

 

За пореден път всички общински съветници във Велико Търново стопираха намеренията на частен инвеститор да построи еднофамилни къщи в 38-те декара широколистна гора над старата столица.

След като миналата година местният парламент отказа изменение на ОУП на общината по искане на компанията „Риъл Естейт Ентърпрайсис“, днес съветниците отново препотвърдиха решението си. Това се наложи, тъй като от дружеството претендираха, че миналогодишното решение не е мотивирано съобразно Закона за устройство на територията. Фирмата изпрати писмо, че търпи пропуснати ползи и ще потърси правата си в съда.

Казусът наложи извънредно заседание на Постоянната комисия по Устройство на територията. На него присъстваха представители на сдружението „Велико Търново“ за гората, както впрочем и на сесията на местния парламент. Природозащитниците се включиха активно в работата на комисията и аплодираха категоричния отказ на Общинския съвет. Той излезе с решение предложението на дружеството да бъде върнато за повторно решение по реда на чл. 127, ал. 9 от ЗУТ с ежегодния доклад и при наличие на явна фактическа грешка /за каквато претендира дружеството/ да се внесе предложение до местния парламент. А кметът   при изготвяне да се съобрази с Общия устройствен план на общината, както и да се предостави информация за сменено предназначение на имота преди 29 юни 2007 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!