Левицата в Общинския съвет на старата столица с декларация за липсата на празнична програма за 24 май

0

DCIM100MEDIADJI_0012.JPG

 

 

 

„Уважаеми г-н Кмет, Решението за обявяване на Велико Търново за „Историческа и духовна столица на България“ не е парадна дреха, която да обличате, когато ви е удобно. Това решение изисква отговорност и ежедневен труд“. Това се казва в декларация от името на групата съветници от БСП, АБВ и Д21, която общинската съветничка Валерия Дончева прочете от трибуната на местния парламент. С позицията левите критикуваха управата на болярския град, че освен тържествата на абитуриентите, историческата и духовната столица на България не е почела денят и делото на Светите братя Кирил и Методий.

„Старата столица, като дом на духовността, от който трябваше да започнат честванията, влезе в националните новини с  дефиле на абитуриентите в центъра на града. За младите хора ще останат само снимки с Кмета и червения килим. Прекрасна традиция, която можеше да бъде красив завършек на една богата празнична програма, която не ни бе подарена. В този свят за нас ден, десетки български градове, нямащи претенция и не именуващи се духовна и историческа столица, празнуваха и показаха почит и уважение към нашите просветители, творци и дейци на науката и културата.

 

Дали пандемията се превърна в удобното извинение за не случилите се неща в града. Или причината да не отдадем заслуженото се крие в липсата на заместник – кмет с ресор „Култура“ вече повече от 2 години. За последното можем само да гадаем“, посочи Валерия Дончева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *