Социалистите в област Велико Търново отказват да редят кандидат-депутатски листи! Пренебрегнато е мнението им за водача

0
ПОЗИЦИЯ
Ние, социалистите от Областния съвет на БСП Велико Търново, заявяваме отказа си да участваме и да подреждаме кандидат-депутатската листа. След като отново мнението ни относно водача бе пренебрегнато, не желаем да бъдем съучастници в готвената от националното ръководство поредна загуба на изборите.
Само хора с липсваща партийна памет и чувство за идентичност могат за пореден път да поставят гражданска квота (както и да се казва тя) за водач на най-старата организация на БСП, на региона, в който се основава социалистическото движение. Като лоялни социалисти положихме всички усилия за разговор с председателя и членове на ръководството, отделихме време и дойдохме в София да изложим нашите аргументи и градивни предложения, които са подплатени с цифри от изборните ни резултати.
Изумени сме, че на нашите кметове, в чиито общини БСП е първа политическа сила, се отговори с дребнави клюки и откровени лъжи за зависимости. Това ръководство се води в решенията си единствено от интриги и междуличностни отношения, прилага двоен стандарт, а победата на изборите – отново оставя за някой друг.
Не приемаме представеното ни гласуване от Изпълнителното бюро за това кой да бъде водач на великотърновската листа. Та нали членовете на този орган бяха в оставка към момента на определяне на водачите и повечето от тях отпаднаха от новия състав на бюрото.
Нонсенс е хора, които носят пряка вина за последната трагична загуба, да имат решаващата дума за определяне на водачите, а ние, които сме били винаги в челните позиции по резултат – да бъдем пренебрегнати за пореден път. Областният съвет на БСП Велико Търново няма да бъде гуменият печат, който ще подпише вредните за партията ни решения на националното ръководство.
От членовете на ОС на БСП Свищов. Полски Тръмбеш, Златарица, Елена ,Сухиндол Павликени, част от Велико Търново

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *