Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Свищов

 

На 27 май вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова посети Свищов, където взе участие в отбелязването на две паметни годишнини – 165 години Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и 150 години Драматичен театър към Свищовското читалище.

При посещението си в крайдунавския град г-жа Йотова бе посрещната от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и общинското ръководство, след което градоначалникът и вицепрезидентът проведоха среща, на която обсъдиха важни въпроси, касаещи развитието на града и живота на жителите в Общината.

Кметът запозна г-жа Йотова с приоритетните задачи, касаещи реализирането на Дунавския индустриален технологичен парк, пътната свързаност в региона и възможностите за инвестиции, които биха произлезли от това. Те обсъдиха и други важни въпроси като стандарта на живот, здравеопазването и образованието на територията на Общината.
В края на срещата кметът подари на г-жа Йотова колекция от подбрани книги, свързани с историята и културното наследство на Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!